Thursday, August 13, 2020
   
Text Size

Lansare de carte: „Tangerine Tango”, versuri care dau culoare iernii

Literatură

tangerinefatajpgScriitoarea Camelia Iuliana Radu se pregăteşte de lansarea noului său volum de versuri, „Tangerine Tango", la Ploieşti. Şi de această dată, admiratorii liricii moderne vor avea o surpriză din partea cunoscutei poete.


Sâmbătă, 15 decembrie, la Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga", din Ploieşti, scriitoarea Camelia Radu îşi invită pietenii şi admiratorii poeziei pentru a sărbatori împreună lansarea noului volum de versuri „Tangerine Tango". Amfitrionul evenimentului va fi prof. Nicolae Boaru, directorul bibliotecii judeţene, alături de care va mai fi prezent poetul Ştefan Doru Dăncuş, iniţiatorul proiectului „Întoarcerea poetului risipitor", din care face parte şi volumul de faţă.
„Ca psiholog, am fost atrasă de această idee - vindecarea prin culoare. M-am gândit la valenţele cromoterapiei şi am mers pe conceptul de atelier de creaţie al modei, grupând poemele în tendinţe, haute-couture, pret-a-porter şi colecţii de toamnă. Este vorba de culori interioare, de atelierul meu lăuntric, din care văd lumea. Vorbesc despre călătorii în timp, graniţele eu-lui, singurătate, însingurare, integrare, portretizez, povestesc despre o lume deschisă, interconectată cultural, valorile prezentului care merită să rămână, dar şi angoasa acestor timpuri", povestea poeta, recent, într-un interviu realizat de către Călin Derzelea, un alt tânăr poet ploieştean.tangerinespatejpg 1
Camelia Radu este şi autoare a volumelor „Pasărea singuratică" (2.000), Legendele Cetăţii Şinca (2001), Muntele iniţiaţilor (2002), Regăsirea de sine (2003), Pe muchia prezentului (2005) şi Floare mică (2009). Pentru viitor, Camelia Radu mai pregăteşte un alt volum de versuri, dedicat, de această dată, Omanului, teritoriu pe care l-a cunoscut personal şi la care personalitatea poetei a răspuns cu mare sensibilitate.
Revenind la cel mai recent proiect, lansarea volumului „Tangerine Tango", publicat la Editura „Singur" din Târgovişte, va avea loc la ora 12.00, în sala de lectură a Bibliotecii „Nicolae Iorga".

Add comment


Security code
Refresh