Thursday, August 13, 2020
   
Text Size

Pelicula românească „O lună în Thailanda” merge la Veneţia

Teatru Film

O luna in ThailandaFilmul „O lună în Thailanda”, reprezentând debutul în lungmetraj al tânărului regizor Paul Negoescu, a fost selecţionat pentru secţiunea „Settimana Internazionale Della Critica Di Venezia”, în cadrul celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. Evenimentul se va desfăşura începând de mâine, 29 august până pe 8 septembrie.
Filmul aduce în prim-plan povestea lui Radu care, în noaptea de Revelion, realizează că nu e mulţumit cu viaţa lui şi ia decizia de a se despărţi de prietena sa, pentru a porni în căutarea fostei iubite.

Din distribuţie fac parte actorii Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sînziana Nicola, Tudor Aron Istodor, Raluca Aprodu. Scenariul filmului este scris de Vlad Trandafir şi Paul Negoescu, directorul de imagine este Andrei Butică, sunetul este realizat de Filip Mureşan şi Vlad Voinescu, iar montajul este semnat de Alexandru Radu. „O noapte în Thailanda” a fost vizionat şi în cadrul CineLink la Festivalul de Film de la Sarajevo şi în cadrul atelierului Premiers Plans coordonat de actriţa Jeanne Moreau, iar scenariul filmului a fost finalist al concursului HBO.

Paul Negoescu a participat, anul acesta, la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, în secţiunea „Semaine de la Critique”, cu un scurtmetraj intitulat „Orizont”.

 

Add comment


Security code
Refresh